OMBRE BEAUTY®
OMBRE POWDER BROWS BASIS OPLEIDING

PERMANENTE MAKEUP OPLEIDING

Permanente make-up (PMU) is momenteel een van de meest uitgevoerde behandelingen in de beauty branche, en het is daarom niet vreemd dat steeds meer beauty professionals alsook totale nieuwkomers met deze technieken willen starten.

Met PMU worden pigmenten in de huid gebracht, met als doel een niet-permanente effect te geven. De geïmplanteerde kleuren/ pigmenten zullen dus langzaam door een lichaam en de huid worden afgebroken waardoor de kleur (het resultaat) geleidelijk aan lichter wordt tot zelfs onzichtbaar.

PMU kan toegepast worden voor esthetische doeleinden zoals het perfectioneren van o.a. wenkbrauwen, lippen, eyeliners, tache-de-beaute of sproetjes effect, en nabootsen van haarfollikels op een schedel (scalp). PMU kan ook medisch ingezet worden voor het verfraaien van littekens, vitiligo, striemen en tepelhoven.
Het implanteren van pigmenten met PMU kan zowel manueel als met een elektrische machine gedaan worden en de benaming van deze verschillende implantatie technieken lopen vaak door elkaar.  Beide technieken behoren tot de categorie: PMU. Kijken we naar de echte vaktermen, dan wordt met ‘Microblading’ of ‘Microshading’ verwezen naar de manuele technieken en gebruikt men PMU of Micropigmentatie voor alle technieken de uitgevoerd worden met een elektrische machine.
Met het Ombre Powder effect geef je een ‘make-up look’ en hierdoor meer accent aan wenkbrauwen. Met de techniek kan de natuurlijke vorm mooier worden geaccentueerd, of indien nodig, kan er een nieuwe en mooiere wenkbrauw vorm worden gecreëerd, die eventuele Asymmetrie corrigeert.

De veelzijdigheid van deze techniek is oneindig: je kan met OMBRE POWDER techniek oneindig variëren in de look die je voor je klant wilt creëren: donkere, strak afgelijnde “instagram” brows, of juist een heel natuurlijk effect, dat de look van een soft poeder effect geeft … alles is mogelijk!

OPLEIDING :
OMBRE POWDER BROWS
BASIS OPLEIDING

DAGEN : 3 DAGEN BASIS OPLEIDING + 1 TOUCHUP-DAG

PRIJS: € 2.950,00 excl. btw

RESERVERINGSKOSTEN: € 619,50

WERK-KIT: t.w.v. € 400,00 inbegrepen

PROFESSIONAL PMU MACHINE: los aan te schaffen

We zijn een geregistreerd opleidingsverstrekker van het Vlaamse Gewest voor de KMO Portefeuille [nr. DV.0237657].

U kunt voor deze opleiding een KMO Porteufeille steun aanvragen

 

Lees meer op onze pagina hoe KMO Portefeuille werkt.

PLANNING OPLEIDING

No event found!

INHOUD

N

Essential Basics PMU: alle theorie en basiskennis die je moet weten om te starten met Permanente Make-up behandelingen, incl. gedetailleerde huidkennis, contra-indicaties, hygiëne, voorzorg- en nazorgadviezen

N

BrowMapping en BrowShaping technieken: leer alles over wenkbrauw vormen, gelaatsvormen en symmetrie

N

Essential Basics machinale PMU techniek: werking van de machine, de diverse naaldconfiguraties, naaldlengtes, machine instellingen, handbewegingen, stretch technieken

N

KUNSTHUID & REAL SKIN: stap voor stap leer je op kunthuid het pigmentatie proces doorlopen, zodat je perfect voorbereid bent om over te schakelen op echte huid!

N

Pigmentology: pigmentleer over kleuren en pigment samenstellingen, eigenschappen en genezen resultaten

INBEGREPEN

N

Gedetailleerd werkboek

N

LIVE DEMO op model: kijk mee met een volledige behandeling van begin tot eind

N

PRAKTIJK LES: werk samen met je trainer op je model, en voer je eerste Ombre Brows behandeling uit.

N

Werkkit met o.a. pigmenten, mapping tools, pencils, concealers, tweezer, en accessoires

N

non-stop, direct 1-op-1 support via E-learning platform en whatsapp

N

Certificaat van Deelname

N

Persoonlijke evaluaties om het beste uit jezelf te halen tijdens én na de opleiding

N

Tips & Tricks m.b.t. fotografie, marketing, portfolio opbouw

N

Elke dag verse lunch, drankjes, gebakjes en in-between snacks

LUNCH

Alle trainingsdagen is er een verse lunch voorzien voor onze studenten (sandwiches, salades, cakes, thee, koffie enz.). Indien je vegetarisch bent, een voedselallergie hebt, of er andere bijzonderheden zijn laat het ons dan voor aanvang van de cursus weten. We houden daar graag rekening mee.

OMBRE POWDER BROWS

De behandelingen voor wenkbrauwen staan wereldwijd momenteel op nummer 1 met de nieuwste look/techniek Ombre Powder Brows als ultieme favoriet.

Met het Ombre Powder-effect wordt een egaal, overvloeiende en poederachtige ‘make-up look’ gecreëerd. Hiermee kan een natuurlijke wenkbrauwvorm mooier worden geaccentueerd, of kan er een nieuwe en mooiere wenkbrauw vorm worden gecreëerd, die eventuele Asymmetrie corrigeert.

De veelzijdigheid van deze techniek is oneindig: de pmu-artiest kan met OMBRE POWDER techniek oneindig variëren in de look die zij wilt creëren: donkere, strak afgelijnde “make-up” brows, of juist een heel natuurlijk en zacht effect… alles is mogelijk!

DE MACHINE TECHNIEK

De machinale pigmentatie techniek is de meest verfijnde techniek voor het creëren van Ombre Powder Brows.

Om de techniek correct te kunnen uitvoeren en mooie semipermanente resultaten te creëren, is een goed begrip van de werking van de machine, de diverse naaldconfiguraties, naaldlengtes, machine instellingen, handbewegingen, stretch technieken en gebruik van juiste type pigmenten essentieel!

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING AANBEVOLEN?

Deze intensieve 4-daagse opleiding is speciaal opgezet voor iedereen die zijn carrière wilt starten in de wereld van Permanente Make Up, Brows & Beauty en graag de machinale techniek wilt leren, ontworpen door OMBRE BEAUTY® Academy, voor het creëren van Ombre Powder Brows.

 

VOOROPLEIDING

Je kan deelnemen zonder enige ervaring in de beautybranche, permanente make-up of microblading en je hebt geen schoonheidsspecialiste diploma nodig.

DOELSTELLING

Het doel van deze interactieve conversie opleiding is dat je zowel theoretisch als in de praktijk kennis hebt gemaakt met PMU en de machinale techniek voor het creëren van Ombre Powder Brows. Je hebt alle kennis opgedaan om een behandeling met deze techniek uit te kunnen voeren op kunsthuid en op modellen, en je door het doorlopen van de case-studies je vaardigheden kunt uitbreiden om als ervaren en kundig Ombre Powder brows Artist werkzaam te zijn.

MODELLEN

Voor alle praktijklessen (dag 3 + 4) is het belangrijk dat je zelf een model meeneemt. We adviseren om een model mee te nemen met een gezonde huid (geen actieve acne, littekens, exczeem etc.), geen oude pmu of microblading en nog voldoende natuurlijke wenkbrauwhaartjes (dus geen model zonder eigen wenkbrauwen).

STARTERKITS

Wij hebben diverse typen machines in ons assortiment, welke tijdens de opleiding aan bod zullen komen. Je mag ze allemaal testen zodat je zelf  kan kiezen welke machine je voorkeur heeft, fijner in jouw handen ligt en welke je wilt aankopen.

AFTER SERVICE | E-LEARNING

Om je verdere ondersteuning aan te bieden krijg je toegang tot het OMBRE BEAUTY® E-learning platvorm waarin diverse onderwerpen uit de live training  zijn opgenomen ter ondersteuning en herhaling.

Om professioneel en als allround-artiest met deze techniek aan de slag te kunnen, is het belangrijk dat je op zo veel mogelijk diverse huidtypen, huidcondities en -kleuren kunt werken. In het E-learning platvorm zijn case-studies opgenomen, welke je op aanvraag kunt doorlopen. Elke case-studie is ontworpen om je helpen groeien in vaardigheden en waarbij je kennis gaat maken met diverse uitdagingen die je in de praktijk tegen kunt komen zoals diverse huidtypen, -kleuren, wenkbrauwvormen en correctiewerk van oude pmu.

Na het succesvol doorlopen van alle modules ontvang je het felbegeerde officiële certificaat van OMBRE BEAUTY® Academy.

0