VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik heb nog geen bedrijf, maar wil toch producten kopen, kan dat ?

OMBRE BEAUTY® is een Business 2 Business platform en je hebt een BTW nummer nodig om te kunnen bestellen.

Als je een (aankomende) student bent van OMBRE ACADEMY of een andere Academy. Neem dan contact op met ons via mail info@ombre-beauty.com

Ik ben een bestaande klant van OMBRE BROWS of OMBRE ACADEMY. Moet ik me opnieuw aanmelden op deze site om te kunnen bestellen ?

Nee. We hebben oude gebruikers e-mail adres al ingevoerd als nieuw klant. Als het goed is heb je al een e-mail ontvangen van je registratie. Zo niet, je kunt door “paswoord vergeten” optie je wachtwoord opnieuw instellen.

Je kunt altijd een nieuwe account aanmaken.

LET OP! Vergeet in alle gevallen niet je BTW nummer in te vullen op je MY ACCOUNT pagina.

Hoe wijzig ik mijn adres en andere gegevens?

Volg de onderstaande stappen om je adres of andere gegevens te wijzigen in jouw account:

  • Ga naar www.ombre-beauty.com
  • Klik rechts bovenaan op ‘My Account’
  • Vul jouw e-mailadres en wachtwoord in en klik op ‘Inloggen’
  • Klik op het onderdeel dat je wilt wijzigen

Kun je niet inloggen met jouw persoonlijke account of worden je nieuwe gegevens niet opgeslagen? Neem dan contact met ons op. https://ombre-beauty.com/contact-us/

Waarom kan ik niet inloggen op ombre-beauty.com terwijl ik al eerder een bestelling heb geplaatst?

Wellicht heeft u in het verleden een bestelling geplaatst op onze eerdere platforms ombre-brows.com / ombre-academy.com. Uiteraard is het mogelijk om uw e-mailadres te gebruiken u wachtwoord opnieuw aan te vragen.

U kunt alleen producten bestellen als u ingelogd bent als Bedrijf.

Ik wil een bestelling plaatsen maar heb moeilijkheden met inloggen / betalen. Wat nu ?

Neem dan contact met ons op – we zullen z.s.m. de probleem proberen op te lossen. Maar daarvoor zorgen we graag dat je je bestelling snel krijgt.  Laat ons dan ook meteen weten wat je wilde bestellen – kunnen we het handmatig invoeren.

Mijn bestelling is wel betaald, maar ik heb geen bevestiginsmail ontvangen. Wat nu?

Indien u geen bevestigingsmail van uw bestelling heeft ontvangen binnen twee uur na uw bestelling, maar het bedrag reeds afgeschreven is, verzoeken wij u vriendelijk telefonisch of per mail contact op te nemen met ons. https://ombre-beauty.com/contact-us/ Indien u een e-mail stuurt, verzoeken wij u om een screenshot van de betaling mee te sturen zodat onze klantenservice het bestelnummer kan achterhalen voor verder onderzoek.

Moet ik een opleiding bij OMBRE ACADEMY hebben gevolgd om te mogen bestellen?

Je hoeft geen opleiding bij ons te hebben gevolgd om producten te mogen bestellen. Onze platform is een Business 2 Business platform, we gaan ervan uit dat je een geregistreerd specialiste bent en weet waarvoor de producten dienen en je de juiste bevoegdheid hebt om ze te mogen gebruiken.

Mogen aanschaffen van het product verleent je geen bevoegdheid om het te mogen gebruiken op je klanten.

Moet ik een opleiding bij OMBRE ACADEMY hebben gevolgd om te mogen bestellen?

Je hoeft geen opleiding bij ons te hebben gevolgd om producten te mogen bestellen. Onze platform is een Business 2 Business platform, we gaan ervan uit dat je een geregistreerd specialiste bent en weet waarvoor de producten dienen en je de juiste bevoegdheid hebt om ze te mogen gebruiken.

Mogen aanschaffen van het product verleent je geen bevoegdheid om het te mogen gebruiken op je klanten.

Welke betaal mogelijkheden heb ik als ik wil bestellen ?

We gebruiken een beveiligde betaalomgeving om de betalingen te verwerken. Je kunt hier betalen met de

  • Credit Cards; MasterCard, Visa, American Express,
  • Bancontact,
  • IDeal,
  • KBC CBC Payment
  • Belfius Direct Net

Ik ben een OMBRE ACADEMY Student. Hoe kan ik gebruik maken van de 5% korting?

Alle OMBRE ACADEMY Studenten krijgen 5% korting op alle bestellingen.

We hebben uw geregistreerd als student in ons systeem. U zult tijdens het uitchecken zien dat U de 5% korting automatisch wordt verrekend. Zo niet is u registratie als student nog niet gebeurd. Stuur ons een e-mail en zorgen we z.sm. dat U uw korting krijgt.

Ik heb een waardebon van OMBRE BROWS / OMBRE ACADEMY kan ik het bij OMBRE BEAUTY verzilveren ?

Dat kan! Stuur ons een e-mail met je code en we zullen je een nieuwe code mailen.

Hoelang duurt het dat de producten worden geleverd ?

Onze bezorgpartners PostNL & Bpost bezorgt de bestellingen binnen 3 werkdagen na een afgeronde bestelling voor 15:00 uur.

Wat gebeurt er indien mijn bestelling vertraagd is?

Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Normaal bezorgen we alle bestellingen binnen BENELUX binnen 3 werkdagen. Indien de termijn van de bestelling met 2 dag is overschreden kunt u contact met ons opnemen per e-mail, contactformulier of WhatsApp.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen.

Wij vinden het erg vervelend dat u uw bestelling nog niet heeft ontvangen. In de Track & Trace gegevens van uw bestelling kunt u nagaan of de bestelling al bezorgd had moeten zijn. We raden u aan om bij uw buren na te vragen of zij het pakketje in ontvangst hebben genomen. Indien dit niet het geval is kunt u contact met ons opnemen via mail of WhatsApp.

Bij aflevering van onze pakketjes wordt altijd gevraagd om te tekenen voor ontvangst. Wij zullen bij onze bezorgpartner PostNL / Bpost een onderzoek starten waarbij we de handtekening opvragen die is gezet bij het in ontvangst nemen van uw pakketje. Dit proces duurt maximaal vijf werkdagen. Indien u de bestelling in de tussentijd alsnog ontvangt, dan vernemen wij dit graag van u. Zodra wij een reactie hebben ontvangen van PostNL Bpost nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik wil mijn bestelling dezelfde dag nog ontvangen, is dat mogelijk?

Wilt U dat de producten dat U heeft besteld zelfde dag in bezit hebben ? Dat kan ! U kunt ervoor kiezen om de producten te komen opalen op ons kantoor of ons bellen voor same-day levering. U kunt de producten kosteloos ophalen. Same-Day delivery kosten zijn afhankelijk van de te bezorgen adres.

Wat gebeurt er met mijn bestelling indien ik niet thuis ben op het moment van levering?

Onze bezorgpartner PostNL & Bpost bezorgt de bestellingen op het door u opgegeven afleveradres. Hierop zijn de voorwaarden van PostNL & Bpost van toepassing. Bent u onverhoopt niet thuis om een pakketje in ontvangst te nemen? Na een mislukte bezorgpoging krijgt u van onze bezorg partner een bezorger gemist kaart in de brievenbus en tevens ontvangt u een bezorger gemist melding per e-mail. U pakket wordt dan afgeleverd bij het dichtstbijzijnde DHL ServicePoint PostNL & Bpost afhaal-service-point. U kunt uw pakket eerstvolgende werkdag daar ophalen. Bij niet ophalen wordt uw pakket terug verstuurd.

Kan ik mijn bestelde producten retourzenden?

Voor alle retour gevallen neem a.u.b. contact op met ons info@ombre-beauty.com.

VOOR ALLE ANDERE VRAGEN

VUL CONTACTFORMULIER IN