FINE LINE TATTOO BASIS OPLEIDING | MEI 2023

Deze UNIEKE opleiding is ontwikkeld voor PMU artiesten die erover dromen meer kunst te creëren, op andere delen dan het gelaat. Voor artiesten waar het stiekem diep van binnen kriebelt om het pad van tattoo artist te verkennen en vooral super elegant en sierlijk werk / tattoos willen te creëren en voor PMU en/of tattoo artiesten die de mooiste fine lines technieken willen leren om de meest verfijnde en elegantie tattoos te kunnen zetten.

De eerste training, van Februari en Maart ’23 was een groot succes en we verwelkomen Lana voor de derde keer asl gastdocente in onze Academy.

INTRO

We gaan ervan uit dat deelnemers al bekend zijn met pmu machine technieken bv. wenkbrauwen, lippen en/of eyeliners. Indien je ook al body tattoo technieken beheerst is dit uiteraard een pre, maar geen must.

Deze opleiding focust om pmu artiesten te introduceren met fine line tattoo technieken. Je gaat leren hoe je een elegante (mini)tattoo moet zetten, waarbij we starten met onderwerpen zoals: quote of woord, (mini) symbolen zoals een ster, maan, hartje enz. of floral art zoals elegante bladeren, een pioenroos en/of organische lijnen.

INHOUD

We start vanaf level 0 en beginnen bij het begin. Het theoretisch gedeelte omvat onderwerpen als anatomie van diverse lichaamsdelen, de huid, diverse tattoomachines, diverse naalden, inkten, Stencils maken en overbrengen op de huid, Nazorg, Hygiëne enz. De cursus is gefocust op het technische aspect van het tatoeëren. Je werkt vanaf stencils (geen freehand!).

Simulatie training op kunsthuid waarbij je zelf aan de slag gaat. Diepte, snelheid, druk en handbewegingen zijn hierbij belangrijk gezien het heel anders is dan PMU. Hoe maak je vloeiende lijnen clean en strak en hoe creëer je zachtere elementen, met fijnere /lichtere effecten, schaduw enz.

Vanaf het begin dien je alles juist aan te leren zoals houding van de handen vs. tattoo machine, stretchtechnieken afgestemd op diverse lichaamsdelen enz. Je gaat leren om met zwarte en greuwash inkten te werken, en daarmee diepte, contrast en 3D dimensie te creëren.

Kijk mee met gedetailleerde demo door Lana en zie je precies alle stappen van het behandelproces van 2 verschillende typen tattoos incl. heel veel tips en tricks.

PRAKTIJK

Na de lunch ga je live werken op je eigen model (zelf meenemen). Ga alles wat je in de ochtend hebt geleerd uitvoeren, uiteraard onder hands-on begeleiding van Lana en team.

Overleg vooraf deze opleiding al met je model welke tattoo je bij hem/haar gaat zetten en neem je een eigen afbeelding mee. Denk aan een mooi woord of mini quote in bepaald lettertype, en een leuk symbool, of een mooie bloem met blaadjes. Overleg ook waar op het lichaam je deze gaat plaatsen, waarbij geadviseerd wordt om voor beginners te werken op een schouder, rug, binnenkant arm, of bovenbeen (zeker niet op vingers, nek, ribben en enkels voor beginners!)
Indien je al veel ervaring hebt in tatoeëren en je deze opleiding komt volgen om de botanical en floral art te leren, dan kan je eventueel al iets moeilijker werk doen qua stencil en plaats.

Je mag als je zelf geen echte voorkeur hebt voor de afbeelding ook altijd uit onze templates iets kiezen (een symbool, kleine bloem, blaadjes of een (mini)quote.
Je wordt uiteraard geholpen om de gekozen afbeelding/text om te zetten tot een stencil, en hoe de stencil juist op de huid aan te brengen.
Je werkt in een kleine groepjes zodat elke student kan worden gecorrigeerd en aangevuld: techniek, handen stretching, mapping, positionering en alles dat belangrijk is om succesvol te worden in de techniek.

Voor deze praktijkles is het belangrijk dat je zelf een model meeneemt. Alle info over je model, contra-indicaties, welke materialen je zelf dient mee te nemen en overige les info ontvang je per email na inschrijving.

Tijd: 9:00h tot +/- 18:00h (let op: lestijden kunnen uitlopen)

Beperkte plaatsen om de leerervaring hoog te houden | vol = vol | Nederlandse vertaling

Let Op: Inschrijvingen voor opleidingen uit het pmu Masters & Co. Programma kunnen niet worden geannuleerd!

Tags: ,

Date

28 May 2023
Expired!

Time

All Day

Prijs

€1.495,00
Ombre Beauty® België

Location

Ombre Beauty® België
Kroonwinningstraat 57A 3500 Hasselt België
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop