LIP BLUSH BY AKIRA

PERMANENTE MAKEUP

by Akira

DUSTY LIP BLUSH

Behandeling waarbij de natuurlijke kleur/tint van de lippen een heel natuurlijk en zacht geaccentueerd worden. De kleurtint is altijd natuurlijk en creëert een transparante aquarelle look die een heel fris effect geeft.

Mogelijke kleur nuances zijn o.a.: soft peach, soft pink, soft strawberry, soft cherry, soft watermelon…..

Let op: Deze techniek wil juist natuurlijke beauty highlighten, moet ‘untraceable’ zijn en geeft een subtiel effect. Deze techniek is niet geschikt indien er (grote) asymmetrie moet worden gecorrigeerd, of als er veel onegale vlekjes in de liphuid/kleur zijn. Dan is de FULL LIPS techniek aanbevolen.

5

Eerste sessie € 485,-

5

TouchUp Behandeling (binnen 8-10 weken) € 100,-

faq

by Akira

FULL LIPS LIPPIGMENTATIE

Bij deze techniek creëren we een onzichtbare of indien gewenst, een meer zichtbare contouring om altijd een mooiere vorm te creëren en lippen meer symmetrisch en voller te maken! Perfect voor lippen die de natuurlijke contouren zijn verloren door bv. lipfillers, of van nature een on-egale liprand hebben. Deze techniek zetten we ook in bij littekens, (diepe) rimpels in de lippen/contouren en indien lippen overal een onegale (vlekkerige) look hebben.

Voor de kleurtinten zijn er eindeloze mogelijkheden, van zachte meer transparante tonen zoals nude, soft pinky tinten tot intensere rode, roze of caramel tonen met lipstick effect: de kleur of zachte tint wordt altijd volledig naar persoonlijk wensen aangepast (en gemixt).

Deze behandelig wordt ook aanbevolen om donker gepigmenteerde (bruinere) lippen frisser te laten lijken (lip enlightment).

5

Eerste sessie € 585,-

5

TouchUp Behandeling (binnen 8-10 weken) € 100,-

faq

[ 2 ] JAARLIJKSE TOUCH-UP LIPS

by Akira

KLEUR OPFRISSING

Behandeling waarbij vorm en kleur van de lippen / oude lippigmentatie weer wordt opgefrist. Enkel voor clienten die hun eerste zetting ook bij Akira hebben laten doen en binnen 24 maanden vanaf datum van eerste zetting(!) terugkomen.

5

€ 300,00

VEEL GESTELDE VRAGEN

LIP PIGMENTATIE BEHANDELING

WAT IS LIPPIGMENTATIE PMU?

LIPPIGMENTATIE is een behandeling die valt onder de categorie semi-permanente make-up (PMU). Bij een lippigmentatie behandeling worden pigmenten (kleur) met een PMU machine en heel fijne naaldjes heel zachtde huid gebracht, met als doel een semi-permanent (tijdelijk) effect te geven. De geïmplanteerde kleuren/ pigmenten zullen dus langzaam door een lichaam en de huid worden afgebroken waardoor de kleur (het resultaat) geleidelijk aan lichter wordt tot zelfs onzichtbaar (als je geen touch-up behandelingen ondergaat).

WELKE TECHNIEKEN ZIJN ER IN LIPPIGMENTATIE PMU? 

OMBRE LIPS

Behandeling waarbij de vorm van de lippen geaccentueerd wordt en optisch voller kan lijken. De tint kan gekozen worden naar wens: zacht, nude, poederig, pink, peach, of juist intenser,  zoals berry, ferrari red, of burgundy (ietwat donker). Kleurtint is dekkend vandaar dat de vorm van de lippen iets meer aangepast kan worden dan bij een lip blush behandeling.


 
LIP BLUSH 

No. 1 behandeling voor de lippen! Behandeling waarbij de kleur/tint van de lippen een heel natuurlijk en zacht “ombre” effect krijgen. De kleurtint is transparant (niet dekkend) en je kan kiezen uit veel tinten: beige /nude, pink blush, chery blush, peach blush. Bij deze techniek gaan we geen (grote) asymmetrie kunnen corrigeren.


LIP ENLIGHTMENT

 Behandeling speciaal ontwikkeld om natuurlijk gepigmenteerde (bruinere) lippen frisser te laten lijken, en lichter te maken met een meer pinky, peachy of nude achtige tint. Ook geschikt indien boven en onderlip veel in kleur verschillen.


HOE VERLOOPT EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING?

We luisteren vooraf duidelijk je wensen, en maken een analyse van je mond qua vorm en kleur. Vervolgens maken we een schets van de gewenste vorm en kleur en we overleggen net zo lang met je totdat je hierover helemaal zeker en tevreden bent. Vervolgens begint de behandeling welke dan gemiddeld nog 1,5 uur duurt. Na de behandeling zullen je lippen intenser van kleur zijn en kan er ook wat zwelling zijn. De nazorg wordt nogmaals goed met je doorgenomen en dan maken we altijd een afspraak voor een touch-up behandeling. 

WAAROM IS EEN LIPPIGMENTATIE TOUCH-UP NODIG? 

Na de eerste behandeling vervaagt de kleur gemiddeld met 50%. Daarbij kan tijdens het genezingsproces soms zo zijn dat korstjes plaatselijk eerder loslaten, en er hier en daar kleine oneffenheidjes nog zijn.

Indien dus een intensere look gewenst is, gaat de touch-up de kleur nog eens 30% meer opfrissen.

Bijwerken is dus alleen nodig indien een intensere look gewenst is, en/of er eventuele oneffenheidjes nog bijgewerkt dienen te worden.

Een touch-up verlengt tevens de houdbaarheid van het resultaat. Gemiddeld blijft een lippigmentatie behandeling 2-3 jaar indien er een bijwerking wordt gedaan.

Zonder een bijwerken zal er gemiddeld 6 tot 12 maanden resultaat zichtbaar zijn.

WANNEER MAG EEN LIP TOUCH-UP BEHANDELING GEDAAN WORDEN?

Wij adviseren een Touch-up behandeling 7-8 weken na de eerste behandeling te doen, omdat dan de huid volledig is genezen van de eerste behandeling.

HOE VERLOOPT HET GENEZINGSPRCES VAN EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING?

Dag 1-3: fel, intens, lichte zwelling

Dag 4-7: korstjes / velletjes ( waar het lijkt dat er geen kleur onder zit)

Week 2-4: (bijna) geen kleur/vorm te zien

Week 5-7: kleur / vorm wordt langzaam iets intenser

Week 8: kleur en vorm van eerste behandeling volledig zichtbaar.

HOELANG BLIJFT HET RESULTAAT VAN EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING ZICHTBAAR?

Een touch-up verlengt tevens de houdbaarheid van het resultaat. Gemiddeld blijft een lippigmentatie behandeling behandeling 2-3 jaar indien er een bijwerking wordt gedaan. Zonder een touch-up zal er gemiddeld 6 tot 12 maanden resultaat zichtbaar zijn.

WELKE KLEUREN ZIJN ER MOGELIJK BIJ EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING?

Er zijn heel veel kleurtinten mogelijk, van soft nude tinten tot pink, peach, beige of zelfs intense rood tinten! We overleggen altijd met jou wat jij graag ziet en welke tint mooi staat bij je huid. 

WAT ZIJN DE VOORZORG ADVIEZEN VOOR EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING?

Drink 24 uur voor de behandeling geen koffie, groene thee, cola, redbull, of andere dranken die cafeïne

bevatten. Indien je vitamine C, Visolie, Omega 3 en/of 6 voedingssupplementen neemt, 3 dagen voor de behandeling stoppen met het innemen. Als je last hebt van droge lippen, droge plekken op of om je lippen, veel velletjes etc. dan 3 dagen voor de behandeling je lippen regelmatig insmeren met bv. bepanthene zalf.

Als je lippen te droog zijn voor de behandeling, velletjes hebben etc. is het onmogelijk om optimaal te werken en zal de liphuid de kleur niet goed kunnen opnemen. Je kan ook lippen ongeveer 4-5 dagen voor de behandeling met een zachte scrub peelen om ze van de droge velletjes te ontdoen. Dit kan eventueel ook door zachtjes met een zachte tandenborstel over je lippen te poetsen.

Neem ook geen pijnstillers, alcohol, antibiotica of drugs 48 uur voor de behandeling.

WAT ZIJN DE NAZORG ADVIEZEN VOOR EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING?

Wij adviseren om de eerste 12 uur enkel koude dranken te drinken en een rietje te gebruiken. Houd je lippen gehydrateerd! Je mag naar behoefte zalf aanbrengen. Gebruik enkel de nazorg zalf die je meekrijgt van de specialist! Minimaal 7 dagen absoluut geen klassieke lipbalsem, labello, lipgloss of make-up op de lippen aanbrengen. Tot 24 uur na de behandeling GEEN alcoholdrinken en niet roken. Gedurende 3 dagen beter niet sporten en 14 dagen niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden, zonnebank gaan. 
Let op: zon breekt sowieso de pigmenten sneller af en daarbij kan UV-straling de kleur (lelijk) verkleuren bij intens / overmatige blootstelling.  Let daarom altijd op met zon en bescherm je lippen.

HOE LANG DUURT EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING

Een lippigmentatiebehandeling duurt gemiddeld tussen de 2,5 – 3 uur inclusief het voortekenen van de vorm.

IS EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING PIJNLIJK?

Een behandeling is niet echt pijnlijk omdat we met verfijnde technieken en hulpmiddelen werken. Ook kan je ervoor kiezen vooraf een verdovende zalf aan te brengen.

KAN EEN LIPPIGMENTATIEBEHANDELING BIJ IEDEREEN TOEGEPAST WORDEN?

Nee, helaas kan  de behandeling niet toegepast worden indien je zwanger bent of borstvoeding geeft, indien je minder dan 14 dagen geleden een actieve uitbraak van het Herpes virus hebt gehad (koortslip), indien je bloedverdunnende medicatie neemt, indien je minder dan 6 een volledige narcose hebt gehad,  minder dan 1 maand geleden lipfillers hebt laten doen, op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is.

Bij de volgende aandoeningen voeren wij enkel de behandeling uit indien je schriftelijk toestemming van je arts hebt: diabetes, auto-immuunziektes, actieve psoriasis rondom gelaat / hoofdhuid, chronische huidziekte (o.a.chronisch eczeem, contactallergie, nikkelallergie), ernstige hart- en vaatafwijkingen waarvoor u onder actieve behandeling staat. 

KAN IK EEN LIPPIGMENTATIE BEHANDELING ONDERGAAN ALS IK AL OUDE PMU OP MIJN LIPPEN HEB?

Dit kan wel indien de PMU al bijna niet meer zichtbaar is door vervaging. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.

NAZORG ADVIEZEN LIP PIGMENTATIE BEHANDELING

Wat mag ik de eerste dagen / weken na de behandeling wel en niet doen?

E

Wij adviseren om de eerste dag enkel koude dranken te drinken, en een rietje te gebruiken.

E

Wacht minimaal 3 uur met eten en let de eerste dag ook op met wat je eet! Beter geen pittige kruiden, geen fruit, niet te heet/warm.

E

Je mag naar behoefte een dun laagje zalf aanbrengen. Gebruik enkel de nazorg zalf / stick die je meekrijgt van de specialist! Blijf de nazorg zalf gebruiken zolang als dat er korstjes op de lippen aanwezig zijn (gemiddeld 5 a 7 dagen).

E

Houd de liphuid 3 dagen na de behandeling zo droog mogelijk (dus niet veel water erlangs laten lopen, let op met douchen, tanden poetsen, gelaat wassen,) en dep best met tissue droog.

E

Gebruik de eerste 7 dagen absoluut geen klassieke lipbalsem zoals labello, geen lipgloss of -stick, en ook geen foundation, concealer, poeders of andere make-up op de lippen aanbrengen.

E

Tot 24 uur na de behandeling geen alcohol drinken en niet roken.

E

Gedurende 14 dagen niet in (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden gaan en geen langdurige blootstelling aan de zon / zonnebank (dit kan de kleur van de pigmenten lelijk doen verkleuren!)

E

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom in de zomerperiode altijd een dun laagje zonnebrandcrème met factor 30 of hoger op je wenkbrauwen. Hiermee mag je 14 dagen na de behandeling beginnen.

 

Als je twijfelt – schrijf ons via WhatsApp voor advies. +31614389629

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop