VOOR & NAZORG MAATREGELEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

INFO PERMANENTE MAKE UP BEHANDELING

 

GELIEVE ALLE ONDERSTAANDE INFO GOED DOORLEZEN

Indien er reeds eerder een permanente make up behandeling is gedaan, gelieve eerst een duidelijke foto sturen, zodat we kunnen bekijken of er een cover-up behandeling mogelijk is of dat we eerst removal behandeling moeten doen om de kleur te verwijderen / oplichten.

WIJ BEHANDELEN NIET

 • Bij zwangerschap of borstvoedingsperiode
 • Indien je onder de 18 jaar bent
 • Bij een geïrriteerde huid (bv. bultjes, eczeem, schilfers)
 • Indien je minder dan 2 dagen op voorhand (zware) pijnstillers, antibiotica of alcohol hebt genomen.
 • Indien je een actieve uitbraak van een virusinfectie hebt (bv. herpes/koortslip, griep)
 • Indien je op dagelijkse basis medicaties neemt zoals bloedverdunners, bloeddrukmedicatie, roaccutane (medische vitamine A preparaten)
 • Indien je minder dan 30 dagen een chemische peeling, laserbehandeling of botox / fillers behandeling hebt ondergaan
 • Op een litteken dat minder dan 6 maanden oud is
 • Bij allergie voor pigmentstoffen, nikkel en/of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

Bij de volgende indicaties behandelen we enkel indien je een schriftelijk bewijs van toestemming van je behandelend arts kunt overleggen:

 • Bij diabetes, epilepsie, actieve psoriasis, chronische huidziekte zoals chronisch eczeem, contactallergie
 • Bij ernstige hart- en vaatafwijkingen waarvoor je onder actieve behandeling staat
 • Bij depressie waar je voor onder behandeling staat en/of medicatie inneemt
 • Bij chemobehandelingen (ook bij tabletvorm) en/of bestralingen (indien minder dan 12 maanden de laatste behandeling heeft plaatsgevonden)

Stel ons ook op de hoogte indien er bijzonderheden zijn of je (dagelijks) medicijnen gebruikt, specifieke huidproblemen, allergieën en/of overgevoeligheidsreacties op bepaalde producten / ingrediënten heeft die hier niet genoemd zijn!!

VOORZORG PMU BEHANDELINGEN

 • Drink minimaal 1 dag (24 uur) op voorhand geen alcohol en/of cafeïne houdende dranken (koffie, redbull, groene thee, cola).
 • Ga minimaal 7 dagen op voorhand niet onder de zonnebank of zonnebaden in natuurzon.
 • Stop minimaal 7 dagen op voorhand met het smeren van producten zoals hormoonzalven, cosmeticaproducten met fruitzuren, peelings, scrubs.
 • Indien je voor een wenkbrauw behandeling komt: stop dan minimaal 14 dagen voorafgaand de behandeling met epileren, verven, liften/lamination, harsen van wenkbrauwen
 • Indien je voor een lippigmentatie behandeling komt: droge lippen (op of om je lippen), droge velletjes etc. dan 3 dagen voor de behandeling je lippen regelmatig insmeren met bv. bepanthene baby zalf. Indien je lippen namelijk te droog zijn voor de behandeling, velletjes hebben etc. is het onmogelijk om optimaal te werken en zal de liphuid de kleur niet goed kunnen opnemen!
 • Indien je voor een eyeliner behandeling komt: wimperextensions minimaal 7 dagen voorafgaand de behandeling laten verwijderen en deze pas (terug) laten plaatsen 30 dagen na de touch-up behandeling (dus na de 2e behandeling)!

IK HEB ALLES GELEZEN EN WIL MIJN AFSPRAAK BOEKEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

PERMANENTE MAKEUP BEHANDELING

Wat zijn Ombre Powder Brows?

Ombre Powder Brows is de klassieke look van powder brows: strak en intenser, en wordt gecreerd d.m.v. outlines. Het resultaat geeft een echte make-up look en wordt ook wel de  ‘instagram-brow’ genoemd.

Deze techniek wordt het vaakst gekozen door jongere klanten (tot 25 jaar) die houden van een heel strakke designer brow.

We bevelen deze techniek aan voor normale of gecombineerde huidtypen.

Wat zijn Dusty Ombre Powder Brows?

Akira’s Signature brows!

Door een geheel nieuwe behandeltechniek, met de nieuwste apparatuur en cartridges, wordt de kleur heel zacht in de huid GEBLEND! Perfecte techniek indien je wilt dat je  brows 24/7 on fleek zijn, een perfecte vorm krijgen, je last hebt van open/kale plekjes in je brows of je een dele mist (bv. geen voorkant of geen uiteinde).

Ideale techniek indien je graag ultra natuurlijke resultaten ziet, zonder (te veel) lijnen/randen en geeft zeker GEEN tattoo effect! Deze techniek geneest zo natuurlijk dat het ontraceerbaar is en geeft de meest realistische kleur effecten.

Dusty ombre brows zijn ook het mooiste indien je van FLUFFY houdt en van looks waarbij je de haartjes uplift met een gel of browlifting.

Dusty Ombre Brows techniek is geschikt voor alle huidtypen en leeftijden!

Wat is “OMBRE STROKES” Techniek?”

Ombre Strokes is een techniek waarbij een hyper-realistische look wordt gecreeerd door hairstrokes (haartjes) af te wisselen met ombre shading, zodat er heel mooie 3D effecten onstaan en het lijkt alsof er echte haartjes zijn, op plaatsen waar geen haartjes zijn.

Doordat de techniek uiterst delicaat is deze niet toepasbaar op elke huid. We bevelen deze techniek aan indien je (bijna) geen eigen natuurlijke haartjes hebt, en indien je huidtype een fijne poriestructuur heeft.

Wat is " Cover-Up Correction Brows" ?

Cover-up behandeling bestaat uit een nieuwe set brows voor nieuwe klanten die eerder getatoeëerd en / of microbladed zijn, maar niet door Akira! De behandeling bestaat uit een kleur- & vormcorrectie. 

⁃   Stuur voordat je boekt duidelijke foto’s van je wenkbrauwen via whatsapp, zodat de Artist deze kan bekijken en adviseren of een cover-up mogelijk is.

⁃   De nieuwe vorm moet de oude vorm bedekken en kan niet smaller / dunner zijn dan de oude pmu vorm.

⁃   De behandeling duurt ongeveer 3 uur.

⁃   De behandeling vereist ten minste 2 sessies (de eerste sessie + 1e touch-up) om de gewenste look te bereiken.  Voor grote kleurcorrecties moeten sommige klanten mogelijk terugkomen voor een derde sessie (niet in prijs inbegrepen)

Moet ik vooraf eerst voor een intake langskomen om alles te bespreken?

Alle informatie die je moet weten betreffende onze behandelingen hebben we zo duidelijk mogelijk samengevat op deze FAQ pagina. Ook ontvang je bij je afspraak bevestiging nog extra info betreffende de voorzorg en nazorg per mail. Doordat we vooraf alle informatie zo gedetailleerd verstrekken is een aparte afspraak voor een intake niet meer nodig.

Waarom is er een Touch-Up behandeling binnen 4 a 6 weken nodig?

De touch-up behandeling dient om alle puntjes op de i te zetten. Het kan zijn dat tijdens de genezing er een plekje lichter geneest doordat bv. een korstje eerder eraf is gevallen, of gewoonweg omdat op bepaalde zones het pigment lichter heeft gepakt. Bij de touch-up behandeling kunnen we dit soort kleine details nog verder afwerken.

Wanneer dient de Touch-Up behandeling gedaan te worden?

Om het mooiste resultaat te behalen dient de touch-up binnen 4-6 weken na de eerste sessie gedaan te worden. Deze behandeling dient apart ingepland te worden binnen de aangegeven termijn.

Let op: de verzorging van de wenkbrauwen is ook na de touch-up behandeling essentieel en hiervoor gelden dezelfde regels als na de eerste behandeling (zie: Wat mag ik de eerste dagen/weken na de behandeling wel en niet doen?)

Hoelang blijft het resultaat van een behandeling (incl. Touch-Up) mooi?

Dit hang af van een aantal factoren zoals o.a. huidtype (vet, droog, gecombineerd, normaal) of het een jonge of rijpe(re) huid is, huidverzorgingsrituelen, sportactiviteiten, blootstelling aan de zon, hormonen, medicijngebruik. De kleur van de pigmenten zullen met de tijd geleidelijk lichter en soms “doffer” worden, omdat het lichaam de moleculen langzaam afbreekt. Dit is volledig normaal gezien dat we met een techniek werken die semi-permanent is (niet permanent!).
Net zoals je onderhoud doet om je haarkleuring op te frissen/bij te werken, adviseren we ook een ‘kleur-opfris behandeling’ te ondergaan met een touch-up behandeling binnen 12 a 18 maanden.

– Resultaten gaan 1 tot 1,5 jaar mee, afhankelijk van huidtype, huidverzorging, nazorg, blootstelling aan de zon, etc.

Moet ik na 1 a 1,5 jaar weer een geheel nieuwe behandeling ondergaan?

Afhankelijk van wanneer jij vindt dat je wenkbrauwen te licht zijn, kan je terug komen voor een opfrisbehandeling ook wel “touch-up” genoemd. Voor deze behandeling gelden speciale tarieven, afhankelijk van de tijd dat er tussen de eerste afspraak heeft gezeten. Tarieven kan je vinden op onze boekingspagina.

Hoe wordt de juiste vorm, kleur & techniek bepaald?

Op de dag van je behandeling, bespreken we voordat we daadwerkelijk starten met de behandeling alle mogelijkheden i.v.m. welke techniek het beste is en bepalen we ook samen de mooiste vorm voor jouw gezicht. De vorm wordt altijd op maat gecreëerd door te kijken naar jouw unieke gelaatskenmerken, je contouren, je bone-structure en natuurlijk je eigen wenkbrauwen. We werken nooit met standaard vormen of sjablonen! Onze filosofie: we willen het werk van moeder natuur accentueren en perfectioneren en daarom is het uniek afmeten en brow-designen essentieel.

Doet een Ombre Powder Brows Behandeling pijn?

Pijnlevel is heel goed onder controle te houden door al onze tricks en super geavanceerde technieken. De meeste cliënten vergelijken het met het gevoel van epileren van de wenkbrauwen.

Hoelang duurt een Ombre Powder Brows Behandeling?

Wij nemen altijd de tijd voor elke behandeling, om zo de perfecte brows – afgestemd op je wensen – te kunnen creëren. De eerste afspraak duurt gemiddeld 2,5 uur (inclusief uitleg, voortekenen van de vorm, kleurbepaling en zetting).

Hoe lang duurt het genezingsproces van de huid na een behandeling?

Als je al onze nazorg-instructies goed opvolgt zullen de (dunne) korstjes/velletjes binnen 5 a 10 dagen van de huid zijn verdwenen. Echter, de volledige genezing van de huid duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De kleur is in deze weken volop in ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat (kleur + vorm) zien we dan ook pas na 4 weken.
– Het genezingsproces met korstjes duurt +/- 7-14 dagen. Het volledige genezingsproces duurt +/- 30 dagen

Hoe verzorg ik mijn wenkbrauwen het beste na de behandeling?

Om de resultaten te behalen die we wensen te behalen is de NAZORG minstens zo belangrijk als de behandeling zelf. Daarom is het essentieel om al onze nazorginstructies goed op te volgen! De instructies heb je voorafgaand het plannen van je afspraak al per mail ontvangen, zodat je je afspraak kunt plannen in een periode waarbij je alle adviezen perfect kunt opvolgen. Ook worden de nazorginstructies na de behandeling nogmaals goed uitgelegd en ontvang je alle info op papier.

Je ontvangt van je specialist alle producten die je nodig hebt om de huid perfect te kunnen verzorgen (zalf, serum en beschermingscrème) na de behandeling. 

IK HEB ALLES GELEZEN EN WIL MIJN AFSPRAAK BOEKEN

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop